Mer aktivitet i Sørumsand IF Svømmegruppe

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 18. Nov 2016

Ildsjelene i SIF svømmegruppe tar igjen initiativ for å skape et enda mer allsidig aktivitetstilbud. Gruppen tilbyr breddeaktiviteter for nesten alle barn, unge og voksne når 4 av grenene i Norges Svømmeforbund står på programmet fra januar 2017.

Gruppen vi har blitt så glad i har allerede skapt svømmeaktivitet i Glomma, avholdt svømmestevner slik barna vil ha dem og gjennomført julecup i minipolo. Nå lanseres også lek og musikk for alle barn i form av synkronsvømming. Om du er et barn som liker å være i aktivitet skal du finne et spennende tilbud i SIF Svømmegruppe som passer for deg.


Sørumsand IF Svømmegruppe ble etablert høsten 2011. En liten gruppe ildsjeler startet opp Norges Svømmeskole for alle barn i Sørum kommune. Det populære tilbudet vokser raskt og nye ildsjeler kommer til. Når klubben i november 2016 inviterer til innføringskurs i synkronsvømming nærmer antall instruktører seg 40-tallet, og antall aktive er fortsatt i vekst. Hver eneste uke opplever klubbens engasjerte og dyktige instruktører mestring sammen med barna i flere av kommunens bassenger.

I Sørumsand er svømming blitt en rendyrket lagidrett der barnas rettigheter også skal gjelde for de voksne. Alle i klubben skal få lov til å utfordre seg selv ut ifra egne forutsetninger slik at den enkelte mestrer på sitt nivå. Det er her synkronsvømmingen kommer inn i bildet og kaster seg i bassenget på Bingsfoss Ungdomsskole.

Synkronsvømming er en av Norges mindre idrettsgrener. Ingen i Sørumsand har stått fram med synkronkompetanse. Derfor blir synkronsvømming et hopp inn i det ukjente for alle som har meldt seg på instruktørkurs 20. november. Alle kjenner litt på nervene nå som dagen raskt nærmer seg. Sørumsand IF Svømmegruppes trygge og åpne miljø gjør at ildsjelene gir av seg selv, og stoler nok på hverandre til å stikke hodet i vannet og vifte med tærne. Med denne gjengen blir dette kurset kjempe gøy og dagen vil bli husket i lang tid.

For gruppens styre er ny satsing og det ukjente aldri langt unna. Denne høsten arrangerte SIF Svømmegruppe, i samarbeide med Fet SK og Lenseminneforeningen, for første gang en open water konkurranse i Glomma. Med nerver av stål, og masse forberedelser, kastet arrangørene utøverne ut i Bingsfossens strie strømmer. Nesten 11 kilometer lenger ned, ved Fetsund lenser, stod spente tilskuere og ventet. For de som var med på arrangementet var denne kalde morgenen ved lensene et magisk øyeblikk. Den dagen eide de et lite stykke av elven som har dominert livet på Østlandet i tusenvis av år.

Det er ikke slik at vannet i Sørumsand er en magisk kilde til frivillighet. Resultatene kommer av arbeidet som legges ned hver eneste dag. De siste årene har vært preget av målrettet innsats, prøving og feiling, og ikke minst godt samarbeid med naboklubber på Romerike og med Norges Svømmeforbund. Mange ildsjeler og gode venner drar lasset sammen. Det er alltid gøy når man er flere, og alle har verdi i svømmegruppen. Det viktigste for klubben er at man stiller opp med en positiv innstilling og et ønske om å ta imot alle som de er og det de kan tilby.

Sammen bygger svømmegruppen et fantastisk nærmiljø i Sørumsand!Fjuk stengt

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 24. Okt 2016

På grunn av tekniske problemer vil bassenget på Fjuk skole være stengt i dag 24.okt.

Vi kommer tilbake med mer informasjon så fort vi vet noe mer.
SIF badehetter til salgs

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 5. Feb 2016

SIF svømmegruppe har gått til innkjøp av badehetter til våre deltagere og instruktører.

Deltagerbadehettene er i silikon og de er røde med hvitt trykk. De selges for 100,- pr stykk og vi skal tilstrede at minst en instruktør har med badehette på hver kursdag. Betaling for badehetter til svømmegruppas konto: 1321.14.69239


Instruktørbadehettene er hvite med rødt trykk.Planlegging av vårsesongen 2016

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 10. Des 2015

Snart starter planleggingen av svømmesesongen vår 2016.

På grunn av stengte bassenger ved både Fjuk og Bingsfoss i høst er det litt ulikt når svømmekursene avsluttes før jul. SIF svømmegruppe avventer derfor at alle kursene skal ta juleferie. Straks etter kursslutt vil vi begynne planleggingen av neste sesong og forhåpentligvis innen jul vil vi kunne invitere deltagere til påmelding.

I henhold til SIF svømmegruppe sine regler vil vi i første omgang tilby svømmekurs til deltagere som allerede går på svømmekurs. De vil motta en mail via vårt klubbadministrasjonssystem, Tryggivann. Påmeldingsstart vil også annonseres via hjemmesiden vår. Deltagere høsten 2015 har fortrinnsrett til påmelding en gitt periode, det vil være førstemann-til-mølla prinsipp blant alle med fortrinnsrett. Hvor mange kursplasser vi har tilgjengelig er avhengig av antall instruktører vi har. Våre instruktører er engasjerte foreldre som stiller opp som svømmeinstruktører på dugnad. Vi tilstreber så godt vi kan å tilby kursplass til alle deltagere som allerede er i gang med svømmekurs.

Utfyllende informasjon om påmelding til svømmesesongen finner dere på hjemmesidene våre.
Fjuk basseng åpner for svømmekurs!!

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 30. Okt 2015


IMG_1264b.jpg
SIF svømmegruppe har den glede å informere om at Fjuk basseng nå endelig er åpent igjen. Svømmekursene vil starte neste uke (uke 45). Svømmekursene vil gå til de tider som opprinnelig tenkt. Dersom dere er usikker på dag/klokkeslett logg dere inn på deres profil på www.tryggivann.no, hvor dere finner en oversikt over dette.

Innholdet i kursene og kravene for å bestå dem er nokså krevende og de holdes normalt over tolv kursganger. Siden bassenget har vært stengt så lenge er det dessverre ikke tid til å hente inn alle de tapte kursgangene. Det vil derfor kjøres kurs i fem uker, siste kursdag er i uke 49.

Innholdet i kursene høsten 2015 må derfor reguleres ihht tilgjengelig tid og på grunn av den lange pausen siden vårens svømmekurs ble avsluttet. Instruktørene vil bruke mye tid på repetisjon. Flyting er et svært sentralt element i våre svømmekurs og dette må repeteres jevnlig. Instruktørene repeterer øvelser fra det foregående kurset og ut i fra deltagernes mestringsnivå gir de mulig noe innføring i gjeldende kurs øvelser. Håper dere foresatte kan snakke med barna deres om at siden bassenget har vært stengt og kurset dessverre kortere enn vanlig så vil de ikke klare kurskravene denne sesongen og ikke motta merke for kurset de går på. (De vil som vanlig motta diplom og merket for kurset under det de går.)

SIF svømmegruppe beklager på det sterkeste at sesongen har blitt slik som dette. Siden kurset har blitt forkortet så kraftig har vi vedtatt at deltagere kan få refundert 7/12 av kursavgiften (en kursavgift på 890 tilsvarer refusjon av 519 kroner). Kriteriet for dette er at krav om refusjon fremsendes til vår kasserer: faktura.svomming@sif.no med informasjon om deltagerens navn, kurs og kontonummer innen 01.12.2015.

Da gleder vi oss til å ønske velkommen til svømmekurs!