Mer aktivitet i Sørumsand IF Svømmegruppe

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 18. Nov 2016

Ildsjelene i SIF svømmegruppe tar igjen initiativ for å skape et enda mer allsidig aktivitetstilbud. Gruppen tilbyr breddeaktiviteter for nesten alle barn, unge og voksne når 4 av grenene i Norges Svømmeforbund står på programmet fra januar 2017.

Gruppen vi har blitt så glad i har allerede skapt svømmeaktivitet i Glomma, avholdt svømmestevner slik barna vil ha dem og gjennomført julecup i minipolo. Nå lanseres også lek og musikk for alle barn i form av synkronsvømming. Om du er et barn som liker å være i aktivitet skal du finne et spennende tilbud i SIF Svømmegruppe som passer for deg.


Sørumsand IF Svømmegruppe ble etablert høsten 2011. En liten gruppe ildsjeler startet opp Norges Svømmeskole for alle barn i Sørum kommune. Det populære tilbudet vokser raskt og nye ildsjeler kommer til. Når klubben i november 2016 inviterer til innføringskurs i synkronsvømming nærmer antall instruktører seg 40-tallet, og antall aktive er fortsatt i vekst. Hver eneste uke opplever klubbens engasjerte og dyktige instruktører mestring sammen med barna i flere av kommunens bassenger.

I Sørumsand er svømming blitt en rendyrket lagidrett der barnas rettigheter også skal gjelde for de voksne. Alle i klubben skal få lov til å utfordre seg selv ut ifra egne forutsetninger slik at den enkelte mestrer på sitt nivå. Det er her synkronsvømmingen kommer inn i bildet og kaster seg i bassenget på Bingsfoss Ungdomsskole.

Synkronsvømming er en av Norges mindre idrettsgrener. Ingen i Sørumsand har stått fram med synkronkompetanse. Derfor blir synkronsvømming et hopp inn i det ukjente for alle som har meldt seg på instruktørkurs 20. november. Alle kjenner litt på nervene nå som dagen raskt nærmer seg. Sørumsand IF Svømmegruppes trygge og åpne miljø gjør at ildsjelene gir av seg selv, og stoler nok på hverandre til å stikke hodet i vannet og vifte med tærne. Med denne gjengen blir dette kurset kjempe gøy og dagen vil bli husket i lang tid.

For gruppens styre er ny satsing og det ukjente aldri langt unna. Denne høsten arrangerte SIF Svømmegruppe, i samarbeide med Fet SK og Lenseminneforeningen, for første gang en open water konkurranse i Glomma. Med nerver av stål, og masse forberedelser, kastet arrangørene utøverne ut i Bingsfossens strie strømmer. Nesten 11 kilometer lenger ned, ved Fetsund lenser, stod spente tilskuere og ventet. For de som var med på arrangementet var denne kalde morgenen ved lensene et magisk øyeblikk. Den dagen eide de et lite stykke av elven som har dominert livet på Østlandet i tusenvis av år.

Det er ikke slik at vannet i Sørumsand er en magisk kilde til frivillighet. Resultatene kommer av arbeidet som legges ned hver eneste dag. De siste årene har vært preget av målrettet innsats, prøving og feiling, og ikke minst godt samarbeid med naboklubber på Romerike og med Norges Svømmeforbund. Mange ildsjeler og gode venner drar lasset sammen. Det er alltid gøy når man er flere, og alle har verdi i svømmegruppen. Det viktigste for klubben er at man stiller opp med en positiv innstilling og et ønske om å ta imot alle som de er og det de kan tilby.

Sammen bygger svømmegruppen et fantastisk nærmiljø i Sørumsand!Fjuk stengt

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 24. Okt 2016

På grunn av tekniske problemer vil bassenget på Fjuk skole være stengt i dag 24.okt.

Vi kommer tilbake med mer informasjon så fort vi vet noe mer.
Svømmestevne på Sørumsand

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 18. Okt 2016

SIF-svømmegruppe inviterer til svømmestevne

Lørdag 29. oktober, kl. 11 (innsvømming fra kl. 10:30)

SIF Svømmegruppe ønsker alle svømmere i SIF og våre naboklubber hjertelig velkommen.

Øvelsene skal gjenspeile det svømmerne lærer på svømmeskolen fra og med nivået «Selungen» og oppover. Vi legger opp til et stevne som er spennende og tilrettelagt for svømmere og foreldre/ tilskuere. Vi vil gjøre vårt beste for å skape god stemning og en fin sportslig ramme rundt stevnet.

Stevnet vil foregå i svømmehallen på Bingsfoss ungdomsskole, Vendom 6, 1920 Sørumsand.

Bassenget er 12,5 meter med 5 baner.


TIDSPLAN:

Kl.10:30 – Lagledermøte

Kl.10:30 – Innsvømming

Kl.11:00 – Stevnestart


STARTKONTINGENT:

På svømmestevnet er det 100,- pr deltaker uavhengig av antall starter.

Startkontingent faktureres i etterkant av stevnet.

Send e-postadresse for faktura sammen med påmelding.


PÅMELDING:

Påmeldingene sendes samlet for den enkelte klubb til svommestevne@sif.no

senest mandag 24.oktober.

SPØRSMÅL kan stilles til Dag Rinden: e-post: svommeleder@sif.no, tlf.: 97727282 eller

Anette Elseth: epost: svommestevne@sif.no, tlf: 99202583.


INNGANG:

Publikum (de som ikke skal svømme) betaler for inngang.

50,- for voksen og 20,- for barn. Maks 100,- pr familie. Vi tar kun kontanter.


KAFETERIA:

SIF Svømmegruppe vil ha kafeteria med salg av diverse mat og drikke.

Det vil også være loddsalg med fine premier. Vi tar kun kontanter.


LAGLEDERMØTE – STRYKNINGER – ETTERANMELDINGER – HEATLISTER:

Lagledermøte avholdes i henhold til tidsplan.

Etteranmeldinger, strykninger og stafettpåmeldinger meldes på lagledermøtet.

Endelige heatlister vil bli satt opp etter strykninger og etteranmeldelser.


ØVELSESOPPSETT:

Vårt svømmestevne er uapprobert med uoffisielle tider. Stevnet skal ha hovedfokus på ferdigheter og prestasjoner. Vi vil ikke rangere svømmerne, men svømmerne får vite sine uoffisielle tider i de øvelsene det gjennomføres tidtaking. Vi gjennomfører ulike svømmeøvelser med de ulike svømmeartene i tillegg til øvelser som går på ferdigheter som utviklingstrappen til Norges Svømmeforbund legger opp til. Ferdighetsøvelser gjennomføres som oppvisning, uten tidtaking. Målet med øvelsene er å vise hvilke ferdigheter man har lært, og følelse av mestring skal være hovedfokus.

Øvelse 1

50 meter Medley (butterfly, rygg, bryst, crawl)

Øvelse 2 (ingen tidtaking)

Tertitten (2 x 10 meter):
Start fra kanten
Svøm til grunna og hent ring fra bunn
Svøm tilbake med ringen
Legg ringen på kanten

Øvelse 3

25 meter Fri

Øvelse 4

25 meter Butterfly

Øvelse 5 (ingen tidtaking)

Stomperud (25 meter):
Starte fra kanten
Svømme 2 lengder med svømmeføtter
(svømmeføtter i str 31 - 43 fås tildelt ved start)

Øvelse 6

25 meter Bryst

Øvelse 7

25 meter Rygg

Øvelse 8 (ingen tidtaking)

Petra (25 meter):
Starte fra kanten
Svømme 25 meter englesvømming (dobbelarmrygg med valgfri beinspark)

Øvelse 9

50 meter Fri

Øvelse 10 (ingen tidtaking)

4x25 meter stafett Fri


Det kan velges fritt i antall individuelle øvelser (øvelsene 1-9).

I stafett (øvelse 10) settes lagene opp av de enkelte klubbene. Lagene meldes inn på lagledermøtet.

For å få fylt opp et lag slik at alle utøverne kan få svømt stafett, er det mulig for en utøver å svømme flere etapper eller å «låne» en svømmer fra et annet lag (i egen svømmeklubb eller andres).

Det er ikke satt begrensninger eller grense på antall øvelser som svømmerne kan delta på.

Vi ber derfor om at trenerne/klubbene forsøker å melde på barn/svømmere til de øvelser som er tilpasset deltakerens ferdighetsnivå og utholdenhet/kondisjon.

PREMIEUTDELING

Vil foregå i foajeen ved kafeteriaen ca. 5 minutter etter at stafettene er avsluttet.

Det blir en premie til alle deltakere uansett antall øvelser.


Velkommen!
Vellykket gjennomføring av GlommaDyppen 2016

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 29. Aug 2016

En lang dag og super innsats fra mange frivillige gjorde at GlommaDyppen 2016 ble et vellykket arrangement. Både deltagere, publikum og mannskap virket veldig godt fornøyd med dagen.


Etter noe forfall til start ble det 6 deltagere på Fløter´n og 10 deltagere på Elvenøkken. Alle de startende fullførte med veldig god innsats.

Starten gikk fra Bingsfosstranda kl 0900. Deltagerne gikk ut i høyt tempo nedover elva. Det ble raskt mye vann mellom båtene. Bokstavelig talt, ettersom alle svømmerne ble fulgt av hver sin kajakk. Anne Grete Haugan, fra Trondheim SLK, tok raskt teten. Denne holdt hun helt til mål. Vinnertiden på de drøye 10km ble rett i overkant av 2 timer.


Vinner av herreklassen på Elvenøkken ble Markuz Lindgren, mens vår egen Anette Elseth ble vinner av dameklassen kun 3 minutter bak Markuz.

En stor takk til alle frivillige som stilte opp tidlig på morgen for å hjelpe til med arrangementet. Vi hadde ikke klart å gjennomføre uten deres innsats.
Og tusen takk til alle de som stilte opp som publikum. Dere gjorde at rammen rundt arrangementet ble hyggelig for oss alle.

Vi sees vel på GlommaDyppen 2017?
GlommaDyppen - 28.aug

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 19. Aug 2016

Det er fortsatt mulig å etteranmelde seg til det mest spennende svømmestevnet noen sinne: GlommaDyppen den 28.aug.

Det skal være 2 distanser: Fløter´n (10km) og Elvenøkken (2km) med start henholdsvis på Bingsfosstranda og båthavna ved Svingen. Målgang for begge øvelsene er ved Lensemuseet på Fetsund.

Fløter´n er stengt for påmelding, men det er fortsatt mulig å hive seg på Elvenøkken.

Om du ikke skal være med å svømme, håper vi å se deg som publikum.

Mer informasjon finner du på Facebook-sidene til GlommaDyppen: https://www.facebook.com/GlommaDyppen/

Påmelding åpnet for de med fortrinnsrett

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 2. Aug 2016

Sørumsand IF Svømmegruppe har den glede å fortelle at det nå er åpnet for påmelding for alle deltagere med fortrinnsrett for kursene på Fjuk.

Det betyr at alle deltagere som var med på svømmekurs vinteren 2016 nå kan logge seg inn på sin konto i Tryggivann og registrere sine barn til høstens svømmekurs. Det er førstemann-til-mølla-prinsippet for alle med fortrinnsrett. Fortrinnsretten gjelder frem til 10.aug, da starter vi å ta inn barn fra ventelistene på eventuelle ledige kursplasser etter ansiennitetsprinsippet.
Meld dere på i henhold til anbefalingen dere finner på "min side".

Ber dere merke at kursene på Bingsfoss foreløpig ikke har åpnet for påmelding.
Kurs som avholdes på Fjuk er: Vann, Hval, Skilpadde, Pingvin og Selunge.

Ønsker dere alle sammen en fortsatt god sommer!
Vi gleder oss til en ny svømmesesong!
Entusiasme og glede på SIF svømmegruppes første vannpoloturnering

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 18. Mar 2016

I helgen 12.-13. mars deltok Vannpololaget til SIF Svømmegruppe i sin første vannpoloturnering. Tre spente Sørumsand gutter stilte opp i klassen for spillere født 2004 og yngre. Med seg på laget hadde de spillere fra Stavanger Vannpoloklubb og Vika Vannpoloklubb.

Sandbekken svømmehall tok godt imot våre utøvere som fort oppdaget at bassenget var større og dypere enn vårt basseng på Bingsfoss Ungdomsskole. Med fulle tribuner gikk guttene modig til verks på oppgavene og hadde en fantastisk utvikling i løpet av sine fem kamper.

De tre gleder seg til å komme tilbake i bassenget i Sørumsand for å trene videre. De har et sterkt ønske om å møte sine nye kamerater igjen og å ta med flere fra Sørumsand ut i vannpoloens verden. For å styrke rekrutteringen har alle tre takket ja til å trene høstens skolestartere på Bingsfoss. Vi håper dette er et tilbud som vekker interesse både sportslig og sosialt.


SIF spillerne byttet på å være keeper gjennom turneringen. I starten var dette også en god anledning til å hvile litt, men etter hvert som turneringen utviklet seg ble de også gode keepere. I turneringens siste omgang slapp ikke SIF inn et eneste mål.Vannpolo er en spennende sport som gir anledning til mestring på mange nivåer. Det finnes få tilsvarende arenaer der barn kan leke så fysisk med hverandre samtidig som de har det gøy innenfor trygge rammer.


Raskt og godt pasningsspill er viktig i vannpolo. Her rekker SIF spilleren å sende ballen av gårde før motspilleren rekker å forstyrre gjennomføringen. Litt våt i håret må man regne med å bli som vannpolospiller.


Har du lyst til å bli med og spille vannpolo? Send en mail til svomming@sif.no
Mange medaljer på Bjørkelangen

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 8. Mar 2016

SIF svømmegruppe deltok med 8 barn på helgens svømmestevne på Bjørkelangen. Barna deltok i ulike distanser, som 25-100 meter bryst og crawl. SIF deltok også med to stafettlag. Det var mange gode prestasjoner blant deltagerne og mange medaljer ble delt ut.

Barna hadde en flott dag på svømmestevne. I tillegg til svømmingen koste de seg med kaker, lodd og premier. Takk til Bjørkelangen for et flott arrangert stevne
Invitasjon til svømmestevne

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 19. Feb 2016Svømmegruppa i BSF har invitert Sørumsand IF svømmegruppe til å delta på svømmestevne lørdag 5. mars i svømmehallen på Bjørkelangen skole. Svømmestevne er en spennende og morsom måte for deltagerne å prøve sine svømmeferdigheter og svømmere som har deltatt på svømmestevne tidligere sitter igjen med mange gode opplevelser.

Deltagere fra selkurs og høyere har mottatt en mail med ytterligere detaljer om svømmestevnet. Håper mange av våre svømmere har mulighet til å delta! Dette blir gøy!

Husk påmelding innen mandag 29. februar.
God vinterferie!

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 17. Feb 2016

Svømmebassengene i Sørum kommune holder stengt i uke 8 og SIF svømmegruppe sine svømmekurs tar vinterferie. Vi ønsker alle våre deltagere en riktig fin vinterferie og velkommen tilbake til kurs etter ferien!

Første kurs etter vinterferien er delfin 2 som avholdes søndag 28/2 på Bingsfoss. I uke 9 går alle kursene som vanlig.
Invitasjon til vannpolocup

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 12. Feb 2016

SIF svømmegruppes vannpololag er invitert med på sin aller første vannpolocup.


LRK (Lørenskog - Rælingen kappsvømmingsklubb) arrangerer vannpolocup og SIF svømmegruppe har besluttet å melde på et lag til cupen. Det arrangeres ikke ofte vannpolocuper for yngre barn i nærområdet, så dette blir en unik og svært artig opplevelse. Vannpolo er i stor utvikling i Norge for tiden og det er mange ildsjeler som bidrar til dette.

Vi håper mange av våre egne vannpolospillere har anledning til å delta på denne cupen som arrangeres 11-13 mars.
SIF badehetter til salgs

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 5. Feb 2016

SIF svømmegruppe har gått til innkjøp av badehetter til våre deltagere og instruktører.

Deltagerbadehettene er i silikon og de er røde med hvitt trykk. De selges for 100,- pr stykk og vi skal tilstrede at minst en instruktør har med badehette på hver kursdag. Betaling for badehetter til svømmegruppas konto: 1321.14.69239


Instruktørbadehettene er hvite med rødt trykk.Nyopprettet Facebook-side for våre deltagere

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 4. Feb 2016

Sørumsand IF svømmegruppe har valgt å opprette en egen Facebook-side. Formålet med siden er at vi kan nå bredere og raskere ut til våre deltagere med informasjon.

Det er kun styret i svømmegruppa som har publiseringsrettigheter for Facebook-siden, men dersom dere ønsker å legge ut noe kan dere sende oss en melding og vi kan publisere for dere. Siden kan også brukes til å sende meldinger til svømmegruppas styre og vi vil besvare alle henvendelser så raskt som mulig.

For utfyllende informasjon om SIF svømmegruppe samt påmelding til våre svømmekurs, henviser vi fortsatt til vår hjemmeside.

Bilder publisert på vår FB side er kun etter samtykke av foresatte.

Vellykket instruktørseminar

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 19. Jan 2016


For første gang arrangerte SIF svømmegruppe seminar for egne instruktører. Det ble en svært vellykket helg på Vestre Toten.

Svømmeinstruktørene fikk nyttig faglig påfyll både på land og i vannet. I tillegg var det en fin sosial arena for svømmeinstruktørene til å bli kjent med hverandre. Innimellom de faglige økene var det mulighet for skiturer i nydelig vintervær og bading i et flott badeland. Instruktørenes familier var også invitert til helgens begivenhet og barna hadde en super helg. De ivrigste deltagerne tilbragte mange timer i vannet både lørdag og søndag.
Ønsker dere å delta på en spennende aktivitet i vann?

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 10. Jan 2016

IMG_1073a.jpg

Vi har fortsatt noen få ledige plasser på vårens minipolokurs!

Vannpolo er en artig og engasjerende måte å være aktiv i vann. Gjennom balllek og øvelse utvikles også trygghet i vannet. Denne sesongen er kursene delt i et minipolokurs1 for nybegynnere og et minipolokurs videregående for de som har grunnleggende svømmeferdigheter på plass. Høres dette interessant ut, kan dere gå til www.tryggivann.no og melde dere til kurs.

Ønsker dere mer informasjon, kontakt oss på svomming@sif.noTilbud om svømmetrening for voksne

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 5. Jan 2016


SIF svømmegruppe har noen ledige plasser på vårens voksentrening.

Treningen foregår på Bingsfoss, tirsdager klokka 19.30. Vi gjør oppmerksom på at dette er et treningsparti og ingen svømmeopplæring blir gitt. Det er livredder til stede og man kan få tips om enkle treningsprogram. For påmelding gå til www.tryggivann.no og søk opp Sørumsand IF svømmegruppe.


Kurset er gratis, men det krever medlemsskap i Sørumsand Idrettsforening.